Skals,,Denmark,,July,2018:,Cozy,Scandinavian,Houses,On,A,Beautiful

Vil du bygge selv?

”At bygge nyt, er noget man gøre få gange i sit liv. Derfor er det rart at få hjælp fra nogen der har prøvet det mange gange før.”

At bygge et hus fra nyt, er noget de færreste gør, og de fleste af dem der prøver at bygge nyt, gør det kun en gang i livet. Derfor kan det også være en stort projekt at kaste sig ud i. Men med den rette hjælp og sparring, kan man komme sikkert og godt i mål. 

Hvor skal man starte?

At bygge nyt kan være en lang og hård proces, men i sidste ende også det hele værd. Men hvor starter man, og hvor slutter man, når man aldrig har prøvet det før? 

Som udgangspunkt er de to vigtigste ting, at starte ud med, når du vil bygge selv, at få styr på dine/jeres behov for bolig, og dernæst økonomien. De to ting hænger udtrykkelig meget sammen, hvilket de derfor med fordel kan tages på samme tid. Hvad er jeres behov for at bygge nyt? Man har som regel et eller flere bestemte behov, siden en eksisterende bolig, ikke passer til ens behov. Er det placeringen, er det behov for et helt nyt hjem, med det smarteste nye køkken og det flotteste nordiske ydre? Find ud af jeres behov, og find derudover ud af hvad jeres budget er. Hvor meget kan i låne? Kan i låne mere ved at gå til en anden bank, og hvad har i af selvfinansiering?

Når i har skrevet jeres behov ned, samt fundet ud af økonomien til projektet, kan i med stor fordel, opsøge professionel hjælp. For nu skal der styr på alt det tekniske til byggeriet. Der skal laves tegninger, findes materialer og meget mere. Det kan nemt blive en uoverskuelig opgave, hvis man skal gøre det selv. Med professionel hjælp, er i sikre på at nå hele vejen igennem, så i ikke glemmer nogen eller noget. Skal i have et typehus, en arkitekttegnet bolig eller hjælp fra en byggemester? Det ved i bedst selv, men ræk ud, så i kan få en god start på jeres drømmeprojekt. 

Vær sikker på, at i ikke blot går med den første og den bedste, men at i undersøger markedet, og evt. får indhentet tilbud ind fra flere forskellige. Dette kan spare jeg, ikke mindst for en masse penge, men også for alt bøvlet, med dårlig kommunikation og kemi. 

Læs vores byg selv guides

Brug for mere hjælp?

Vi kan sagtens forstå hvis du har brug for mere hjælp, end blot at læse et par guides på nettet. Men hvor skal man starte? Stort set alle der bygger hjælp, får hjælp af professionelle håndværkere. Hvilket også er klart at anbefale. De har prøvet det mange gange før, og ved hvad det kræver. Derudover hjælper de med at tænke på det hele, så man ikke pludseligt står med et hus uden en bærende bjælke, eller ledninger uden jord.